Værd at vide om Zoneterapi

Behandlingen  foregår  ved, at du ligger på en briks, hvor du har bare fødder. Zoneterapeuten sidder for enden af briksen og behandler hovedsageligt på fødderne, der smøres ind i creme. Zoneterapeuten kan også  vælge at benytte akupressur punkter og meridianbaner på hele kroppen.

Varigheden af en behandlingen afhænger lidt af hvad du ønsker, men som regel skal du regne med ca. 1 time, hvoraf de ca. 40-45 minutter er selve behandlingen.

Bruger du andre behandlingsformer eller ønsker at inddrage din praktiserende læge, samarbejder din ZCT zoneterapeut gerne.

En krop skal være i balance

Vi mennesker er en sammensat organisme. Hvis noget ikke fungerer som det skal, bliver der ubalance. Resultatet er ofte sygdom, smerter, træthed og utilpashed. Zoneterapi kan hjælpe til at genoprette kroppens egen balance.

Under og på fødderne findes et fuldstændigt kort over hele menneskekroppen. Hver delzoneterapi behandling zct af kroppen har en zone på fødderne som kaldes en reflekszone. Hvis der er ømhed i en reflekszone, hænger det ofte sammen med, at en del af kroppen ikke fungerer optimalt.

Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer, kan zoneterapeuten påvirke organerne til en bedre funktion, og dermed styrke kroppen til at søge efter en optimal balancen.

Selvom behandlingerne kan genoprette kroppens ubalancer, er det også vigtigt at samarbejde med din krop ! Din zoneterapeut kan give dig gode råd og tips omkring kost, vitaminer/mineraler, arbejdsstillinger og lignende som spiller en rolle i forbindelse med din vej til en krop i balance. Din zoneterapeut kan også pege på mulige årsager til eventuelle ubalancer og rådgive om, hvordan du selv kan gøre en indsats for at bevare en god sundhedstilstand.

Efter behandlingen

Reaktionerne kan være forskellige. Enhver reaktion hænger sammen med en bedre balance og almentilstand. Det er ikke muligt, helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktionerne er individuelle. Nogle typiske reaktioner kan være en eller flere af følgende:

 

  • afslappethed, træthed og dyb søvn
  • velbehag
  • øget tarmfunktion, ændring i afførings mønster
  • udskillelse af sekret gennem næse og svælg
  • opblusning af gamle og nuværende symptomer
  • humørsvingninger

Sammen med din zoneterapeut aftaler I hvor mange behandlinger du ønsker / bør have, samt drøfter dine reaktioner. Husk du kan altid  ringe til din zoneterapeut ind i mellem behandlingerne, hvis du har nogen spørgsmål eller oplever andre reaktioner.

  

 

 

zct · tlf. 21 49 07 79 · e-mail: info@zoneconnection.dk